Bruidsfotografie Lefkas – Monique en Evert-Jan

bruidsfotografie Lefkas

Dit was een bruiloft waar ik voor het eerst sinds tijden weer een beetje zenuwachtig voor was. Onze eerste echte buitenland bruiloft!

Monique en Evert-Jan hadden ons al vroeg benaderd om hun bruiloft te fotograferen. Ze zouden met een groep familie en vrienden naar Lefkas gaan voor een week en dan op donderdag trouwen. Maar als het regende die dag kon het ook een dagje vroeger of later worden. In Griekenland zijn ze heel flexibel! Kun je je echt niet voorstellen hier in Nederland…

De weken voor de bruiloft van Monique en Evert-Jan hadden een heftige turn gekregen door de gezondheid van de vader van Monique. Om een lang verhaal kort te maken, hij had 3 weken voor de bruiloft nog op de IC gelegen en het was tot het laatste moment onzeker of de bruiloft en de reis wel zouden doorgaan. Je kunt je voorstellen dat die week in Lefkas dubbele blijdschap heerste!

We hadden al vroeg inzage gekregen in hun superprogramma van de dag, iets wat nog helemaal geheim was voor de rest van de genodigden. Alles werd mede georganiseerd door Brigitte, de weddingplanner uit Nederland die bijna op de eilanden leeft zo vaak doet ze daar bruiloften! Het was ook erg gezellig met Brigitte en ik was onder de indruk van haar Grieks en haar contacten overal. Iedereen kreeg een hug en een praatje. Ook vertaalde ze natuurlijk continue alle vragen en goede wensen van Griekse voorbijgangers én deed ze de vertaling van de voltrekking van het huwelijk door de loco burgemeester van Lefkas.

Maar goed, terug naar de mooie donderdag vorige week!

Ik werd door Marco afgezet bij Monique in Vasiliki. Daar zat ze bij de kapper die geheel ambachtelijk met föhn en krulborstel haar haren krulde. Ze kreeg bij de laklaag een mooi ME scherm voor haar gezicht 😉 en toen was daar ineens een bruid met een prachtig kapsel!

We vertrokken snel naar het huisje om de jurk aan te trekken. Ik heb hem op de veranda gefotografeerd en toen kon ie aan. Er was prachtig licht in het huisje, dat was super!
Marco had ondertussen natuurlijk bij Evert-Jan en Janne (dochtertje van M & E) gefotografeerd en had al een onvergetelijke indruk achtergelaten bij Janne.Een prachtige mooie eerste blik volgde die ook wel wat emoties losmaakte bij iedereen die erbij was. Nou is dat niet heel raar, gezien de heftige voorgeschiedenis.Iedereen vertrok daarna naar Nidri waar de genodigden eindelijk doorhadden wat ze gingen doen. We verzamelden bij een prachtig schip! Toen iedereen er was kwam het bruidspaar met Janne en Daan ook aanlopen, super gezicht! En iedereen die hen toejuichde was ook echt een tof moment.Met de boot vertrokken we en voeren we langs het eiland van Onassis naar de K-Beach Bar waar het huwelijksprieeltje klaarstond.


De ambtenaar liet er geen gras over groeien en trouwde hen in krap 10 minuten! Dat schijnt ook weer normaal te zijn hier. Maar op zich was dat helemaal niet erg, want het was behoorlijk heet dus we verplaatsten ons snel naar een prachtige grote tipi-achtige lounge tent waar een heerlijk briesje doorheen waaide. Met de favoriete cocktail van M & E, een limoncello met citroen ijs-drankje, proostten we op het paar! IJstaart en felicitaties volgden!Hierna vertrokken we weer met de boot om een stukkie te varen. Na een half uur gingen we voor anker in een klein baaitje en ja hoor, de bruidegom liep al in zijn zwembroek! Time to swim!Ondertussen werd een fijne lunch klaargezet op het achterdek en kon iedereen in bikini en zwembroek aanvallen.
Na nog wat snorkel en relaxtijd vertrokken we en voeren we naar een klein dorpje voor nog wat relaxte foto’s in de oude straatjes.

Eigenlijk stond iedereen verbaasd dat het toen alweer laat was geworden maar helaas, de dag ging heel snel voorbij. Het was ook zo genieten op het water.

Terug in Nidri verzamelde iedereen zich bij restaurant Pinewood waar we heerlijk Grieks hebben gegeten en lekker gedanst op de traditionele syrtaki muziek. Een aantal mooie speeches verwoorden de gevoelens die iedereen die dag had. Die van dankbaarheid bovenal!
Monique, Evert-Jan en familie en vrienden, bedankt voor deze onbetaalbare dag! Geniet van jullie trouwdagverslag!

Ere wie ere toekomt!
Kleding Bruid: Honeymoonshop
Ringen: Rings2connect
Weddingplanner: De Griekse Bruiloft, Brigitte van Rijn
Boot: MS Christina
Trouwlocatie: K Beach Bar