Foto’s bij 2Rings – Zo gaat dat!

2Rings foto's delen met Pass
Wij geloven dat foto’s een duidelijke functie hebben, ze moeten gedeeld worden! Daarvoor bestel je dat album en daarom wil je ook de fotobestanden graag hebben. Zodat je ze via welk medium dan ook kunt delen met je familie, vrienden en bekenden.

De oplossing die al lange tijd gemeengoed is bij fotografen is een DVD vol bestanden in hoge resolutie. Dit heeft ook zijn beperkingen: het branden gaat wel eens niet goed, de DVD doet het niet bij de ontvanger in tv of computer of de DVD raakt kwijt. Maar dat allemaal terzijde voldoet het prima. Alleen delen? Dat zit er vaak niet in. Veel bruidsparen hebben het veel te druk om DVD’s te kopieren of een selectie te maken voor vrienden en die weer online te publiceren.

Zo krijgen wij vaak verzoekjes van gasten van bruidsparen die we leuk op de foto hadden gezet of we die foto’s niet kunnen mailen. Ja natuurlijk, maar het zou veel leuker zijn als het bruidspaar dit zelf makkelijk en zonder extra moeite kan doen. Zij hebben tenslotte voor de fotografie van de dag betaald dus kadootjes van leuke foto’s zijn dan ook leuk om uit te delen nietwaar?

We hebben lang gezocht naar een goede oplossing die ons hiermee kon helpen. Een oplossing die recht deed aan de foto’s, die geen kosten berekende voor onze bruidsparen en vooral een oplossing die delen makkelijk maakt!

Afgelopen december vonden we die oplossing! Het bedrijf Showit heeft Pass ontwikkeld. Een professioneel fotosysteem waarmee fotografen hun foto’s kunnen opleveren aan hun klanten. Fotografen betalen per zogenaamd ‘event’ oftewel per klant. De klanten kunnen daarna supermakkelijk en mooi hun foto’s bekijken op computer, web, ipad en iphone. Via een makkelijk te downloaden desktop applicatie kunnen de bruidsparen vanuit huis makkelijk favorieten aanmaken om te delen, of bijvoorbeeld de hele collectie ineens downloaden. De apps voor iphone en ipad kun je downloaden in de Appstore. Zo hebben onze bruidsparen de foto’s van hun dag altijd bij zich. Hoe cool!

Delen via Facebook, web of pinterest gaat met 1 klik!
1-click share vanuit Pass

En wanneer je bent ingelogd kun je ook meerdere foto’s tegelijk delen. Handig om jouw favorieten op een aparte website te kunnen delen, of gelijk als album in Facebook te uploaden zodat iedereen zichzelf kan taggen. Een mooi filmpje hoe dat werkt vind je hier.

favorieten delen via Pass

We zijn al snel radicaal overgestapt op Pass omdat hun visie van delen van foto’s 1 op 1 matcht met onze visie. Pass was toen nog in beta fase en we hebben veel feedback geleverd. Nu is Pass heel goed bruikbaar en worden elke maand wel nieuwe features toegevoegd. Voor onze bruidsparen heeft het naast het delen en makkelijk downloaden het voordeel dat ze de foto’s veel sneller krijgen. Zodra wij iets klaar hebben staat het ook voor de bruidsparen in hoge resolutie op Pass klaar! De eerste foto’s gelijk al met de preview die we na 1-2 dagen doen!

Recentelijk kregen wij de mogelijkheid om op een wereldkaart te kijken waar onze foto’s werden bekeken. Over de hele wereld dus, erg leuk om te zien! Het is daarmee ook een briljante oplossing voor onze bruidsparen met gasten van over de hele wereld. Die kunnen net zo snel de foto’s bekijken als de Nederlandse gasten.

wereldkaart met fotoviews via Pass

Omdat we Pass al vanaf de beta fase volgen hebben we veel vertrouwen in het concept. Van bruidsparen horen we ook positieve berichten, zoals:
“Zo leuk om iedere keer weer nieuwe foto’s te zien!”
“We zien de foto’s in onze ipad staan!! Top systeem! Groeten vanuit Griekenland!”
“…. de snelle nabewerking, de werkwijze met Pass en de enorme hoeveelheid foto’s (wellicht iets meer dan vooraf afgesproken, maar dat is niet erg! ;)) vonden we helemaal te gek!”.

Benieuwd hoe dat er nou uitziet? We hebben een mooie 2Rings gallery gemaakt met wat fijne foto’s die we wellicht gaan insturen voor de BFA. Ze zijn wel te delen, maar niet te downloaden. Als je toch aan het kijken bent, geef gerust een stem (middels het sterretje) voor de foto waarvan jij denkt dat ie zeker een Bruidsfotoaward moet winnen!